top of page

—————————PERSBERICHT—————————————

 

 

Een geboortekaartje zorgde ervoor dat Sophie (36) een nieuwe weg insloeg: ‘De reacties waren overweldigend’

 

 

ARNHEM -  De geboorte van een kind kan zo maar eens leiden tot nóg een geboorte; namelijk die van een nieuwe onderneming. Neem Sophie van Galen (36) uit Arnhem. Ze kon tijdens haar zwangerschap niet het geboortekaartje vinden dat aan haar wensen voldeed en besloot daarom het kaartje zelf te ontwerpen. Haar omgeving reageerde daar zo enthousiast op dat het haar stimuleerde er iets mee te gaan doen.

 

Sophie studeerde aan Academie Artemis tot interieurstylist en werkte jarenlang op het hoofdkantoor van een modeketen. Haar droom was altijd nog om een eigen onderneming te starten maar een duidelijk plan bleef lang achterwege.

 

Tijdens de zwangerschap begon haar zoektocht naar een geboortekaartje. ,,Bij de meeste mensen belandt het geboortekaartje rechtstreeks in de prullenbak. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij daar zelf ook schuldig aan maak. Ik zocht daarom iets unieks, mooi genoeg om later in te lijsten als herinnering.”

 

‘De reacties die ik daarop kreeg waren overweldigend’

Op koningsdag vorig jaar beviel ze van haar zoontje. ,,Omdat ik niet kon vinden wat ik in mijn hoofd had, ontwierp ik het geboortekaartje zelf. De reacties die ik daarop kreeg waren overweldigend.”  Waarop de Arnhemse de vraag naar dit soort geboortekaarten ontdekte. ,,Regelmatig als ik bij iemand thuiskwam zag ik dat ons geboortekaartje een prominente plek in het interieur had gekregen. Vaak op de schouw maar ook ingelijst aan de wand. Dat vond ik heel bijzonder.”

 

Sophie besloot ervoor te gaan en ging aan de slag met het maken van een collectie en een webshop. ,,Ook buiten de geboortekaartjes om doe ik alles zelf. Zoals de branding, de fotografie, het maken van de website en de marketing. Er is veel tijd in gaan zitten.”

 

‘Mijn favoriet is de Born to be Wild’

Intussen staan vier kleine kaartencollecties online. Elke collectie heeft een eigen naam. ,,Little Art of Life is geïnspireerd op het geboortekaartje wat ik had ontworpen voor mijn eigen zoontje en blijft daardoor erg speciaal. Maar mijn favoriet is nu de Born to be Wild.” Alle kaartjes zijn van a5 formaat, voorzien van goudfolie en gedrukt op bijzondere papiersoorten. ,,Er zit zelfs een papiersoort tussen dat gemaakt is van gerecyclede T-shirts.”

 

Lang hoefde ze niet na te denken over een pakkende naam voor haar bedrijf. De Franse vertaling Petite Vie refereert naar het kleine leven wat in jou, of in die ander, aan het groeien is. Tegelijkertijd is het ook een knipoog naar haar bijnaam uit haar kinderjaren. ,,Omdat mijn tante ook Sophie heet werd ik vroeger altijd kleine Vie genoemd, om verwarring te voorkomen.”  

 

‘Nooit verwacht dat een geboortekaartje mij op dit pad zou brengen’

In de toekomst hoopt Sophie meer uit te kunnen breiden met andere producten zoals geboorteboeken en wens/ felicitatiekaarten. Dit zou ze buiten haar eigen webshop ook in conceptstores aan willen bieden.

 

,,Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en zelf te ondernemen. Nooit verwacht dat een geboortekaartje mij op dit pad zou brengen.”

 

—————————EINDE PERSBERICHT—————————————

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie neem contact op met Sophie via info@petitevie.nl

De foto is gemaakt door Sophie van Galen en is vrij van rechten en kostenloos te plaatsen.

De onderstaande rechtenvrije beelden zijn ook beschikbaar gesteld om te gebruiken.

rechtenvrijepersfoto.jpg
portretfotosophie.jpg
bottom of page